Berättarfestivalens torsdag är en riktig kunskapsdag – ta chansen att bilda dig! Förmiddagen kan ägnas åt litterär turism och jobbet som litterär guide. Halvdagskonferensen i arangemang av Litterär Turism i Norr genomförs på Nordanå, Hörsalen.

Kring lunchtid berättas det om Gabriel Marklin på Campus Skellefteå. Marklin var Ersmarkspojken som blev Skelleftebygdens första hedersdoktor. Medverkar gör bl a Rolf Granstrand, Ulf Lundström och Sten-Sture Landström, proffesor och hedersdoktor vid Uppsala universitet.  Carin Lundberg inviger en gränd på området till minne av Marklin.

Om ni sedan tar en rask promenad över älven till Scandic konferens hinner ni precis ta del Anders Öhmans föreläsning om berättandets betydelse för den kulturella identiteten. Fredrik Lindegren berättar om Umeå2014 – kulturhuvudstaden. I samma paket berättar Euniqe’m AB hur de jobbar med berättande som pedagogiskt verktyg. Till sist presenteras en projektidé – Skriv Nordkust.

Samma dag genomförs den andra av två workshops om storytelling för företag. Det är redan fullbokat på torsdag, men platser finns till onsdagens workshop.

En dag fylld av kunskap alltså. Kolla in programmet för torsdagen för mer information.