Dansade du på Boston? Eller Folkparken, Bursiljum eller kanske på Rotan i Skelleftehamn? Myggjagare eller platåskor? Svängde du runt moget, modernt eller kanske GDV? Eller disco i utsvängd gabardin?

Skellefteå museum har under en tid samlat på människors minnen av klassiska dansställen och dansanta stunder. Resultatet blev utställningen Får jag lov? Den handlar om nöje och glädje, men också till viss del en kamp med känslan av synd och skam. Det handlar förstås mycket om alla dansband och dansmusiker. Från dessa kretsar finns många bra historier. Detta inspirerade Berättarfestivalens programgrupp till att anordna en minnenas danskväll.

Fredag 23 april kan du få dansminnen serverade på Folkparken i Skellefteå. Passa på att nostalgiskt njuta till dansberättelser och dansmusik av bästa märke – Yngve Forssells orkester med Ann-Kristin Hedmark. Och dansa förstås! De svänger sig runt genom flera epoker av dansmusik. Huvudberättare är Anders Granström som bjuder på härligt dansanta storys. Greger Ottosson är programvärd med rätt att loka fram bra historier.