Nu är det klart att Berättarfestivalen 2011 genomförs 11-17 april. Det har varit relativt stiltje på berättarfronten men nu drar vi igång med planeringsarbetet på fullt allvar. Här på bloggen ser det fortfarande ut som när vi lämnade den i våras, men den kommer att få nytt fräscht utseende under hösten och kontinuerlig uppdatering. Tills vidare får ni hålla till godo med att kolla in programmet från 2010.

Berättarkraft. Redan nu är det exempelvis hög tid att anmäla sitt intresse att delta i tävlingen Berättarkraft. 2010 års vinnare blev Karin Ferry och nu är det alltså dags att plocka fram din bästa story eller skapa en ny och förbereda dig på att framföra den bra. Mer information om Berättarkraft finns här.

Årets berättarkommun. 2010 blev Bjurholm. De har under en lång tid arbetet medvetet med berättandet och från bygden kommer många fina berättare kunde vin se under senaste berättarfestival. Bjurholms Berättarakademie har fortsatt att jobba energiskt, bland annat med att dokumentera berättelser ute i byarna. Det är ett projekt som lever vidare under 2011 och förhoppningen är att att även få med vänorter som Murmansk och eventuellt även New Foundland. Kolla in www.berattarakademi.se för mer information. Representanter för Bjurholms berättarakademie kommer också att finnas med när de första kontakterna tas med Årets berättarkommun 2011, för att dela med sig av sina egna erfarenheter.