Sångkören Da Capo för samman musik och berättande i den alternativa julkonserten I decembernatten. Medverkar gör spelmannen och berättaren Thomas Andersson, körarrangören och sångaren Ulrika Andersson och sångkören Da Capo.

Julkonserten genomförs vid två tillfällen:
Söndag den 28/11 kl 18.00 i Burträskarnas Hus.
Torsdag den 2/12 kl 19.00 på Nordanåteatern i Skellefteå.

Konserten fogar samman folkmusiken och berättandet. Fiolmusik växlar med blandad kör, manskör, damkör, solosång, recitation av julevangeliet på bondska … Sångerna och de vidunderliga berättelserna gifter sig med varandra och plötsligt förstår vi vilka vi är.

Titelmelodin inleder konserten. När Sören Johansson från Dorotea komponerade denna outsägligt vackra melodi rådde mörkret över vår del av världen. Det var natten före den 21 december och han hade tänt i öppenspisen. Han brukar säga att den bästa musiken har kommit till nattetid. När mörker ligger över land och stad är tid för musik. Och berättelser.

Jultemat byggs upp på kontraster. Den mörka decembernatten föder drömmar om sommarens värme och ljus. Ett tema är längtan – efter värme, närhet och gemenskap. Samtidigt lyser ljuset i vintermörkret!